112tarot.nl - de ultieme gids voor spirituele ontwikkeling

De verbindende kracht van catharinas tarot in ons bestaan

Welkom bij 112tarot.nl, uw online bestemming voor inzichten, wijsheid en begeleiding op uw levenspad. Tarotkaarten zijn al eeuwenlang een krachtig hulpmiddel om een dieper inzicht te krijgen in onze gedachten, emoties en situaties. Wij nodigen u uit om de mystieke wereld van tarot te verkennen en uw eerste kaartlegging gratis te ervaren.
Wat kunnen wij voor u doen? Meer lezen

Leer alles over De Dwaas Tarot

Mijn favoriete reinigingsmethode is altijd de rook van gedroogde salie. tarot kaarten betekenis. Brand een paar blaadjes salie en haal je deck door de rook. Als ik dat doe, doe ik dat met kleine stapeltjes kaarten tegelijk en ik waaier de kaarten een beetje uit. Maar één voor één gaat mij te ver.

In de vensterbank in de zon leggen, kan ook helpen, of in de vensterbank in het licht van de volle maan. Je kunt ook een bergkristal op je deck leggen. Dat kan ook heel reinigend zijn. Is je deck vies, bijvoorbeeld omdat veel mensen er met hun vieze handjes aan hebben gezeten, dan kun je de kaarten afnemen met water en reinigingsmiddel.

Ik heb één keer in de 30 jaar dat ik nu tarotkaarten leg, een tarotspel gereinigd met water en reinigingsmiddel en misschien 2x met salie - tarot rider waite. Eén keer omdat het een 2de hands spel was en het voelde ‘nodig’. Dat kan natuurlijk een onzin gevoel zijn, maar als ik het niet zou reinigen, zou ik het niet gebruiken omdat het ‘niet prettig’ aanvoelt.

Leek me leuk en ik had die salie toch al in mijn hand. Als je je kaarten wilt laten rondslingeren, mag dat. Risico is dat je gemakkelijk een kaart kwijtraakt of dat er één beschadigd raakt, en één bij bestellen, kan niet, dus dat moet je een heel nieuw deck kopen.

Een uitgebreide gids voor Wicca Tarot

tarot leggingenja of nee tarot


the illuminated tarotPartnerschap coaching


Maar soms zijn het van die waardeloze dozen, die uit elkaar vallen en zo, en dan kan een zakje helpen. Ieder zakje. Zelfs een boterhamzakje of een washandje. Of zo’n plastic bewaardoos dat je in de keuken gebruikt (Meer informatie over catharinas tarot voor emotionele heling). Tarotkaarten in plastic doosje, 2x speciaal tarotkistje, plastic boterhamzakje en de Kazanlar Tarot in originele doos.

Bestudeer de fascinerende wereld van paranormale krachten, ontdek je levensdoel door gebruik te maken van spirituele technieken en bekijk holistische en ontgrendel paranormale krachten.

Indien je geïnteresseerd bent in het mysterie van paranormale krachten, zijn er verschillende manieren om te ontdekken deze bijzondere wetenschap. Sterrenbeelden geven inzicht in jouw persoonlijkheid. Wie meer wil weten over persoonlijk inzicht, zodiac is een complete handleiding over jouw eigen persoonlijkheid. Als je je eigen spirituele pad wilt vinden, dan kun je gebruik maken van praktijken die je daarbij kunnen helpen. Met deze technieken kun je onthullen de reden van jouw bestaan is.

Bij de manieren hoe ik mijn kaarten bewaar, zie foto boven, toon ik als laatste mijn exemplaar van de Kazanlar Tarot; één van mijn favoriete decks, en nu een collectors item. Dat is iets om rekening mee te houden, bij het bewaren van je decks. Op een gegeven moment kan een deck, ineens een collectors item zijn.com voor $790,00 en op Ebay is de goedkoopste $250,–. Mocht je dan willen verkopen, dan is het wel zo fijn als je kaarten, doosje en het bijbehorende boekje nog in goede staat zijn. Je kaarten opbergen in zijde is nergens voor nodig, maar het mag wel. Ik heb wel ervaren dat sommige houten doosjes afgeven en dat de randen van de kaarten bruin werden.

tarot dagkaart trekkentarot dagkaart liefde


In die zin, kan het wel verstandig zijn om de kaarten in een beschermende lap stof te wikkelen of gewoon in een plastic zakje te doen en dan in het doosje op te bergen. Dat idee van een zijde lap is dus misschien geboren uit praktische overwegingen. Doosje geeft af, wikkel je kaarten in een doek.

Ontgrendel de kracht van Tarot Liefde Ja/nee in je leven

En het waarom van het voorschrift is vergeten. Bovendien is een doosje vaak te groot en kan een doek handig zijn, zodat de kaarten niet alle kanten op schudden. Maakt zo’n herrie als je ze meeneemt. En als je dan je kaarten tevoorschijn haalt, heb je gelijk een mooie doek voor je tarotlegging.

Volgens mij niet. Maar ik ben een beetje bijgelovig en ik geloof in energetische trillingen en daarom heb ik liever een goede kaart als bovenste kaart. Zeker als die kaart zichtbaar is. Mag je een oud en versleten of incompleet deck weggooien? In het kader van alles mag, mag dat.

Een incompleet spel kun je leuk gebruiken om te knutselen of om een mixed media schilderij mee te maken, bijvoorbeeld. Een echt vies, versleten deck, kun je gewoon weggooien. Ik heb dat één keer gedaan. Dat spel met die bruine zijkantjes, door dat doosje. Dat vond ik echt 10x niks.

Ik kan me voorstellen dat je een oud deck, waar je veel mee gewerkt hebt, liever in de tuin begraaft dan in de afvalzak gooit. Doe wat voor jou goed voelt. Tarotkaarten leren lezen is een kwestie van oefenen. Je kunt dat doen door een Tarot Dagkaart te trekken, een Tarotkaart voor Dankbaarheid, en ook door bijvoorbeeld een kaart te trekken die je mening verwoordt over het artikel dat je zojuist hebt gelezen.

Het mysterie van Tarot Dagkaart Liefde ontrafeld: wat je moet weten

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om een tarotdeck in te wijden, maar er zijn wel degelijk enkele redenen waarom het ‘beter’ is dat wel te doen.

Zeker wie nog niet helemaal bekend is met de werking van het deck, kan wat terugdeinzen wanneer blijkt dat de betekenissen van de 78 kaarten niet enkele heel verschillend, maar ook niet eenduidig af te leiden zijn. Door je deck rustig in te wijden en enkele initiële lezingen te doen met het deck schep je wat meer affiniteit met de kaarten.

TraumaverwerkingRelatietherapie


Door een zelfgekozen, misschien wel zelfverzonnen, ritueel uit te voeren met de kaarten maak je ze eigen. tarot liefde ja nee. Er zijn ontzettend veel manieren om je deck in te wijden. In dit artikel zullen we enkele methodes bespreken, maar we moedigen je aan om zelf op zoek te gaan naar een gepast ritueel.

Besteed wat aandacht aan de inrichting, zorg dat je comfortabel kunt zitten en verzeker jezelf ervan dat je niet gestoord zult worden. Een stokje, kegeltje of korreltjes wierrook helpen je misschien wel om in de juiste gemoedstoestand te komen! Het overlopen van de kaarten is een goede manier om kennis te maken met het deck.

Duik in de wereld van Dagkaart Tarot

Zo’n eerste intuïtieve lezing van de kaarten kan best interessant zijn – de eigenlijke betekenis kan later blijken af te wijken van wat jij in de kaart zag, maar jouw interpretatie kan alsnog een extra dimensie geven aan de eigenlijke betekenis. Je geboortekaart(en) zijn de kaarten die jou als persoon vertegenwoordigen.

Het betreft telkens kaarten uit de Grote Arcana, dus een van de eerste 22 kaarten in je deck (de Dwaas, meestal nummer 0, wordt hier niet meegerekend – je zou kunnen zeggen dat ieder van ons de Dwaas als een van zijn of haar geboortekaarten mag rekenen). Om je verjaardagskaarten te vinden, moet je een klein sommetje doen.

Bekom je een antwoord dat kleiner is dan, of gelijk is aan 21, dan is dat je eerste geboortekaart. Bekom je een getal dat groter is dan 21, dan tel je de cijfers op om je eerste geboortekaart te bekomen. Bestaat dat getal uit twee cijfers, dan tel je die cijfers nogmaals bij elkaar op om je tweede geboortekaart te bekomen.

Kan iedereen tarot kaarten leggen?

Ja, iedereen kan tarot kaarten leggen. Het vereist geen speciale gaven of talenten, maar wel enige kennis van de betekenis van de kaarten en oefening om vertrouwd te raken met de verschillende leggingen en interpretaties.

Welke tarot kaarten voor beginners?

De Rider-Waite tarot is een goede keuze voor beginners, omdat dit een van de meest bekende en bestudeerde tarotdecks is. De afbeeldingen zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, en er zijn veel bronnen beschikbaar om de betekenis van de kaarten en de leggingen te leren.

Wat kun je doen met tarot kaarten?

Met tarot kaarten kun je inzicht krijgen in jezelf, je leven en je relaties. Ze kunnen worden gebruikt voor zelfreflectie, het verkennen van verschillende situaties, het nemen van beslissingen, of het zoeken naar begeleiding en advies. Tarot kaarten zijn geen instrument om de toekomst te voorspellen, maar eerder een manier om jezelf en je leven beter te begrijpen.

Welke vragen kun je stellen bij tarot?

Je kunt allerlei vragen stellen bij tarot, zolang ze open zijn en niet gericht op het verkrijgen van een simpel ja of nee antwoord. Enkele voorbeelden zijn: Wat kan ik doen om mijn relatie te verbeteren? Hoe kan ik beter omgaan met deze moeilijke situatie? Wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik deze benutten? Welke stappen kan ik nemen om mijn doelen te bereiken?

Kun je tarotkaarten voor jezelf leggen?

Ja, je kunt tarotkaarten voor jezelf leggen. Het is een geweldige manier om aan zelfreflectie te doen en inzicht te krijgen in je eigen leven en situaties. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn met jezelf tijdens het proces en te proberen je interpretaties zo objectief mogelijk te houden.

Wat is het verschil tussen de Grote Arcana en de Kleine Arcana in tarot?

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die belangrijke levenslessen en spirituele thema's vertegenwoordigen. Deze kaarten worden vaak gezien als de meest invloedrijke kaarten in een tarotlegging. De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten, verdeeld over vier kleuren (Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels), die meer alledaagse situaties en gebeurtenissen weergeven.

Hoe kan ik mijn intuïtie ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten?

Om je intuïtie te ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten, kun je regelmatig oefenen met leggingen, mediteren op de kaarten en hun betekenissen, en vertrouwen op je eerste indrukken bij het interpreteren van de kaarten. Geef jezelf de ruimte om te leren en te groeien in het proces, en wees niet bang om fouten te maken.

Hoe vaak moet ik tarotkaarten leggen?

Er is geen vastgesteld aantal keren dat je tarotkaarten moet leggen. Sommige mensen leggen dagelijks kaarten voor zelfreflectie, terwijl anderen ze alleen leggen wanneer ze begeleiding zoeken of voor belangrijke gebeurtenissen. Het belangrijkste is om te doen wat voor jou het beste aanvoelt.

Moet ik mijn tarotkaarten reinigen en zo ja, hoe doe ik dat?

Het is een goed idee om je tarotkaarten te reinigen om eventuele negatieve energieën te verwijderen en ze opnieuw af te stemmen op je eigen energie. Je kunt dit doen door de kaarten te reinigen met rook van salie of palo santo, ze in het maanlicht te leggen, of door ze te omringen met reinigende kristallen zoals bergkristal of seleniet.

Is het mogelijk om online tarotkaarten te leggen?

Ja, het is mogelijk om online tarotkaarten te leggen. Er zijn veel websites en apps die gratis of betaalde online tarotleggingen aanbieden. Hoewel dit misschien niet dezelfde persoonlijke ervaring biedt als het leggen van fysieke kaarten, kunnen online tarotleggingen nog steeds waardevolle inzichten en begeleiding bieden.

Het resultaat is 39, dus de cijfers worden een tweede keer opgeteld. 9 + 3 maakt 12, dus de 12e kaart vormt de eerste geboortekaart. Omdat 12 bestaat uit 1 en 2, worden die cijfers nog eens opgeteld om de tweede geboortekaart te berekenen. Je bekomt uiteraard 3. Deze persoon heeft dus als geboortekaarten de Hogepriesteres (nummer 3) en de Gehangene (nummer 12).