112tarot.nl - de ultieme gids voor spirituele ontwikkeling

catharinas tarot: de sleutel tot persoonlijke groei en ontwikkeling

Welkom bij 112tarot.nl, uw online bestemming voor inzichten, wijsheid en begeleiding op uw levenspad. Tarotkaarten zijn al eeuwenlang een krachtig hulpmiddel om een dieper inzicht te krijgen in onze gedachten, emoties en situaties. Wij nodigen u uit om de mystieke wereld van tarot te verkennen en uw eerste kaartlegging gratis te ervaren.
Wat kunnen wij voor u doen? Meer lezen

Een uitgebreide gids voor Boodschappen Van Beschermengelen

Wil jij zelfstandig tarotkaarten leren lezen of ben jij een beginnende tarotlezer? Ik krijg vaak de vraag of je ook zelf tarotkaarten kunt leren lezen met behulp van boeken. Mijn antwoord daarop is dan een resoluut: Absoluut! Je kunt zelf tarotkaarten leren lezen! Toen ik ruim 35 jaar geleden zelf tarotkaarten ging lezen, waren er nog geen computers en cursussen en veel Nederlandstalige boeken waren er ook nog niet.

Ik heb zelf tarotkaarten leren lezen met één boekje van Eden Gray: The Complete Guide to the Tarot. Al snel kwam ik er achter dat intuïtief werken met de tarot de juiste methode was voor mij (tarot zen). Het is voor mij de beste manier om intuïtief te weten welke kaartbetekenissen in de tarotlegging de juiste zijn.

Ik gebruikte mijn boekje van Eden Gray voor de extra informatie, maar de kaarten vertelden me al gelijk een verhaal. Okay, op de hofkaarten na, die vond ik maar lastig te duiden in het begin. Wil jij als beginnende tarotlezer zelf tarotkaarten leren lezen met behulp van boeken? Kies dan een versie van de Rider Waite Smith tarot uit, simpelweg omdat 99% van de tarotboeken is gebaseerd op die specifieke symboliek! Als je met boeken gaat werken is het dus echt het beste om de Rider Waite versie te gebruiken, die er echter in verschillende versies is, die wat vriendelijker zijn om mee te werken dat de ‘gewone’ uit het gele doosje.

De Radiant Rider-Waite Tarot is ook een goed deck, waarbij de kleuren veel sprekender zijn. De versie met warme, diepe kleuren die je op de foto ziet bovenaan de pagina is van de Pamela Colman Smith RWS Tarot, maar die is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Deze is vervangen door de Radiant Wise Spirit Tarot, ook van uitgever Lo Scarabeo, maar in deze versie zonder de witte randen.

Kies één tarotboek uit! Ga er niet een aantal tegelijk lezen, want veelal spreken de boeken elkaar tegen. Kies er eentje uit en ga daar jouw basis mee leggen. Dan raak je niet verward en gooi je niet het bijltje er bij neer. Er zijn wel goede Nederlandstalige tarotboeken, maar ik geef de voorkeur aan Engelstalige.

De verbindende kracht van Hogepriester Tarot in ons bestaan

Bijvoorbeeld: De 78 graden der wijsheid van Rachel Pollack is een boek dat diepgaand de symboliek op de kaarten uitlegt. Tarotwijsheid van Rachel Pollack De levende Tarot van Jan Ton Eerlijk is eerlijk, ik heb stapels betere Engelstalige boeken in mijn kast, die minder taai en minder droog zijn en vooral minder slaapverwekkend.

Als je absoluut geen tarotcursus voor beginners wilt volgen en liever zelf aan de slag gaat als beginnende tarotlezer, dan is het belangrijk dat je een soort systeem gaat kiezen om te werken met de kaarten. Kies bijvoorbeeld iedere week 5 tot 10 tarotkaarten waar je die week mee gaat werken.

Doe met die tarotkaarten kleine mini leggingen om te oefenen. Laat vooral je intuïtie spreken! Ik leerde zelf tarotkaarten lezen met mijn intuïtie en mijn spirituele gidsen, die al mijn hele leven aanwezig waren en dat ene boekje van Eden Gray. Toen het internet zijn intrede deed en je met een simpele muisklik boeken kon bestellen, ging de wereld verder voor me open.

Dat is ook de manier waarop ik mijn cursisten leer werken met de tarotkaarten. Je intuïtie en (desgewenst) jouw spirituele gidsen zijn altijd duidelijk, wat je niet kunt zeggen van parate boekenkennis. Wanneer je tarotkaarten leest met je intuïtie en jouw spirituele gidsen, is het eenvoudiger om de juiste betekenis uit de eindeloze stroom betekenissen die boeken je vaak bieden voor één tarotkaart - tarot margriet.

TraumaverwerkingTrauma genezing


tarot leggingLevensrichtlijnen


Waar worstelden beginnende tarotlezers mee? Boeken helpen je niet om het verhaal te zien dat de tarotkaarten vertellen. Het ontbreken van feedback op hun tarotleggingen zorgt voor twijfel. Velen kregen geen feeling met de tarotkaarten. Ze wisten niet hoe ze met hun intuïtie en spirituele gidsen moesten werken - tarot bak. Het zien van verbanden tussen kaarten is moeilijk als je niet weet waar je op moet letten.

Liefdesbegeleiding: een raam naar de verborgen aspecten van het leven

Duik in alles over paranormale krachten, ontrafel je zielsmissie door gebruik te maken van methoden en lees meer over parapsychologie en ontgrendel paranormale krachten.

Voor wie wil ontdekken de fascinerende wereld van parapsychologie, kun je te ontdekken deze verborgen krachten. Astrologische tekens bevatten veel informatie over je karakter. Of je nu op zoek bent naar zelfkennis, astrologische tekens geeft je een diepgaand overzicht over jouw eigen persoonlijkheid. Als je jouw zielsmissie meer wilt weten over, dan zijn er verschillende praktijken die je daarbij kunnen ondersteunen. Met deze technieken kun je ontcijferen de reden van jouw bestaan is.

Ze hadden moeite om de juiste betekenissen te herinneren uit hun boeken. Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig. Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten? In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen.

Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o. a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.Heb je vragen naar aanleiding van wat je gelezen hebt? Stuur me gerust een email of laat een commentaar achter onder deze blog. Binnen Arcana Opleidingen verzorg ik de schriftelijke Tarotcursus voor beginners, met Intervisiedagen om veel praktijkervaring op te doen. Tijdens de Intervisiedagen gaan we heel praktijkgericht aan de slag met jouw duidingsvaardigheden! Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.

Miriam voor Tarotkaart lezen en opleiding intuïtief tarotkaart lezen Welkom op mijn site, wat leuk dat je me even op komt zoeken. Mijn naam is Miriam Jansen en ik heb een praktijk voor Tarotkaart lezen. Ik woon in Veelerveen een heel klein maar o zo mooi dorpje in de provincie Groningen.

Het was halverwege de jaren negentig, dat een vriendin mij de tarotkaarten liet zien. Na een legging, was ik meteen enthousiast, dat wilde ik ook leren. Een half jaar later, kon ik me inschrijven bij een bekende tarotiste die opleidingen verzorgde voor intuïtief tarotkaart lezen. Hier heb ik mijn opleidingen gevolgd.

Ontdek hoe Tarot Engelen je leven kan transformeren

engelen tarotdagkaart tarot trekken


De vele enthousiaste reacties van de cursisten, zorgen ervoor dat ik deze cursus nog steeds met veel plezier mag en kan geven. Hoe dit in zijn werk gaat vindt je onder het hoofdstuk “ de cursus” Via deze site houdt ik je graag op de hoogte van mijn Tarot bezigheden. aleister crowley tarot.

Lijkt het je leuk om met tarotkaarten aan de slag te gaan, maar weet je niet goed hoe en waar te beginnen? Lees dan verder. Allereerst is het belangrijk dat je een set tarotkaarten koopt dat je aanspreekt. Zoek tarotkaarten waar je graag naar kijkt en waar je een klik bij voelt.

Kan iedereen tarot kaarten leggen?

Ja, iedereen kan tarot kaarten leggen. Het vereist geen speciale gaven of talenten, maar wel enige kennis van de betekenis van de kaarten en oefening om vertrouwd te raken met de verschillende leggingen en interpretaties.

Welke tarot kaarten voor beginners?

De Rider-Waite tarot is een goede keuze voor beginners, omdat dit een van de meest bekende en bestudeerde tarotdecks is. De afbeeldingen zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, en er zijn veel bronnen beschikbaar om de betekenis van de kaarten en de leggingen te leren.

Wat kun je doen met tarot kaarten?

Met tarot kaarten kun je inzicht krijgen in jezelf, je leven en je relaties. Ze kunnen worden gebruikt voor zelfreflectie, het verkennen van verschillende situaties, het nemen van beslissingen, of het zoeken naar begeleiding en advies. Tarot kaarten zijn geen instrument om de toekomst te voorspellen, maar eerder een manier om jezelf en je leven beter te begrijpen.

Welke vragen kun je stellen bij tarot?

Je kunt allerlei vragen stellen bij tarot, zolang ze open zijn en niet gericht op het verkrijgen van een simpel ja of nee antwoord. Enkele voorbeelden zijn: Wat kan ik doen om mijn relatie te verbeteren? Hoe kan ik beter omgaan met deze moeilijke situatie? Wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik deze benutten? Welke stappen kan ik nemen om mijn doelen te bereiken?

Kun je tarotkaarten voor jezelf leggen?

Ja, je kunt tarotkaarten voor jezelf leggen. Het is een geweldige manier om aan zelfreflectie te doen en inzicht te krijgen in je eigen leven en situaties. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn met jezelf tijdens het proces en te proberen je interpretaties zo objectief mogelijk te houden.

Wat is het verschil tussen de Grote Arcana en de Kleine Arcana in tarot?

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die belangrijke levenslessen en spirituele thema's vertegenwoordigen. Deze kaarten worden vaak gezien als de meest invloedrijke kaarten in een tarotlegging. De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten, verdeeld over vier kleuren (Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels), die meer alledaagse situaties en gebeurtenissen weergeven.

Hoe kan ik mijn intuïtie ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten?

Om je intuïtie te ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten, kun je regelmatig oefenen met leggingen, mediteren op de kaarten en hun betekenissen, en vertrouwen op je eerste indrukken bij het interpreteren van de kaarten. Geef jezelf de ruimte om te leren en te groeien in het proces, en wees niet bang om fouten te maken.

Hoe vaak moet ik tarotkaarten leggen?

Er is geen vastgesteld aantal keren dat je tarotkaarten moet leggen. Sommige mensen leggen dagelijks kaarten voor zelfreflectie, terwijl anderen ze alleen leggen wanneer ze begeleiding zoeken of voor belangrijke gebeurtenissen. Het belangrijkste is om te doen wat voor jou het beste aanvoelt.

Moet ik mijn tarotkaarten reinigen en zo ja, hoe doe ik dat?

Het is een goed idee om je tarotkaarten te reinigen om eventuele negatieve energieën te verwijderen en ze opnieuw af te stemmen op je eigen energie. Je kunt dit doen door de kaarten te reinigen met rook van salie of palo santo, ze in het maanlicht te leggen, of door ze te omringen met reinigende kristallen zoals bergkristal of seleniet.

Is het mogelijk om online tarotkaarten te leggen?

Ja, het is mogelijk om online tarotkaarten te leggen. Er zijn veel websites en apps die gratis of betaalde online tarotleggingen aanbieden. Hoewel dit misschien niet dezelfde persoonlijke ervaring biedt als het leggen van fysieke kaarten, kunnen online tarotleggingen nog steeds waardevolle inzichten en begeleiding bieden.

Je leert alleen goed kaartleggen als je het leuk vindt om steeds weer naar je kaarten te grijpen en de afbeeldingen te bestuderen. De meeste beginners kopen de Rider Waite Tarot die erg rijk is aan symboliek en je intuïtie stimuleert. Hierdoor krijg je sneller ‘feeling’ met de kaarten en hun betekenissen, zonder dat je boekwerken uit je hoofd hoeft te leren.